• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
PDF Skriv ut E-post

Virksomheten

Jenny Thygesen driver travtrenervirksomhet på Momarken Travbane, Mysen.

Om Jenny
Jenny Thygesen er født 20. januar 1989, og har levd hele livet med hest. Hun er nærmest født og oppvokst i stallen hos Kristen T. Gundersen, kjent for hester som Scott Iran og Ingson. Der har hun holdt på med travere i alle aldre, og gjennom skoletiden var hun ansatt på stallen annenhver helg og i alle ferier. Etter gjennomført videregående skole (salg og service med allmennfaglig påbygning) ble det hest på heltid, og da falt valget på Sørlandets ledende trener Øystein Tjomsland som arbeidsgiver. Hos Tjomsland var Jenny i 1,5 år, og hun fikk oppleve suksess med passhester som Vestpol Faxen, Muffin DK og Egon Sensation. På ett år hadde hun hele 26 seirer med egne passhester. Hun jobbet hos Tjomsland i hele 2009, året han ble kåret til "Årets trener".

Av egne hester er Undulat Hornline det første egne produktet, og det ble suksess i første forsøk. Hoppa var et vanskelig tilfelle, men etter mye arbeid og god trening har det blitt 350 000 kroner innkjørt. Etter hvert ble det kjøpt inn flere hester, og på fire starthester ble det 14 seirer i 2010. I august gikk turen til Norsk Hestesenter på Starum for å ta travtrenerutdannelsen, og Jenny ble uteksaminert til jul 2010. Fra januar 2011 har hun drevet som egen trener. Fra 2011-2020 på Sørlandets Travpark, fra november 2021 på Momarken.

Om stallen
Jeg disponerer en stall med 13 bokser på Momarken.

Treningsprinsipper
I treningsopplegget vektlegges mye mengdetrening for å legge treningsgrunnlaget, og mye trening i lav fart er hovedprinsippet. For starthester er intervaller hovedresepten, men treningsopplegget tilpasses hver enkelt individ.

Først og fremst er det god grunntrening som må til, enten hesten er ung eller gammel. På Momarken er det flotte treningsforhold med rettbane, rundbane og treningsløyper.

Treningen blir fulgt opp med puls- og laktatmålinger.

Fôring
Hestene har fri tilgang til høy. Kraftfôr blir gitt tre ganger om dagen, og her brukes i hovedsak Champion Komplett, Champion Oppdrett, Champion Gull, Champion Betfiber og Betfôr, med sammensetning tilpasset hver enkelt. Salt og olje hører også med. Alle hestene får grøt etter trening for å fylle opp lagrene igjen. Hestene er alltid blanke, runde og pene, og ser ut til å trives. Væske er også meget viktig, og det finnes vannbøtter i tillegg til drikkekar i alle bokser.

Samarbeidspartnere

Vi har et nært samarbeid med dyktige veterinærer. Om en hest må ha tannrasp, rutinemessig bøyekontroll eller har kolikk på selveste julekvelden, så stiller de alltid opp. Endoskopi for lysing av hals og røntgen er ekstrautstyr som kan bringes til stallen.

Kuskene

Stallhestene kjøres av toppkusker, og de mest benyttede er Lars Anvar Kolle, Åsbjørn Tengsareid og Dag-Sveinung Dalen. Vi benytter oss også av andre dyktige kusker, og er åpne for hesteeierens kuskeønsker. Jenny har kjørelisens, men kusker bare unntaksvis selv i løp. Som kusk har hun vunnet fem løp, og hun ble amatørchampion på Sørlandets Travpark i 2009, i tillegg til sammenlagtseier i EV Offshores ungdomsserie.

Transport
Vi har Renault Master hestebil 2014-modell med plass til to hester, og Bøckmann-henger. Vi transporterer i hovedsak hestene selv.

Kontaktinformasjon
Jenny Thygesen
E-post: jenny@jennythygesen.no
Mobil: 970 94 629

 

Postadresse hjem:
Travtrener Jenny Thygesen
Kilebuveien 55
1870 ØRJE

Besøksadresse stall:
Momarken Travbane
Skofterudveien 12
1850 MYSEN

Mobil: 970 94 629
E-post: jenny@jennythygesen.no
Org. nr. 896 373 412 MVA